Blog

Vol programma

Ik ben nu al anderhalve week vijftig. Eigenlijk merk ik er niet zo heel veel van en heb er geen hinder van. Het doet ook geen zeer. Laat dat een geruststelling zijn voor de veertigers die dit lezen. Ik heb ondertussen nog geen motor gekocht, geen cabrio aangeschaft of ander compensatiegedrag vertoond.

Of het moet zijn dat ik veel wil meemaken. Daardoor lijkt m’n programma soms wat vol. Maar wat zou jij doen als je niet weet wat de toekomst zal brengen. Ja uiteindelijk weet ik wel wat die gaat brengen maar dat schuif ik liefst zo lang mogelijk naar voren. En het gaat goed. Behalve een complete offday afgelopen maandag gaat het. Maandagmiddag naar huis gegaan omdat ik het simpelweg lichamelijk niet meer volhield. Teveel last van de rug en dat straalde uit naar mijn flanken. Als je dat merkt haal je je van alles in je hoofd. Gelukkig ging het dinsdag een stuk beter. En de rest van de week was top. Geen klachten. Dat is een hele opluchting verzeker ik je. Als je even een beroerde dag hebt dan denk je dat het verval in gaat zetten. Dat is een vrij simpel proces dat onder het schedeldak plaats vindt. Niet te controleren en nauwelijks af te remmen. Kan ook wel eens wat nachtrust kosten.

Maar goed. Het ging dus al snel beter. Deze afgelopen week een mooie workshop mogen geven over zoekmachine optimalisatie en woensdagavond een presentatie bij de gemeente Overbetuwe. Leverde toch weer drie hele mooie flessen wijn op en mogelijk twee nieuwe klanten. De schoorsteen moet tenslotte ook roken.

Donderdagmiddag met dochters Maartje en Floor de nieuwe racefietsen opgehaald. Mooie dingetjes. Cube in rood en wit. Het duurt denk ik niet heel lang meer voordat ze die ouwe op sleeptouw nemen. Aan hun materiaal ligt het niet. Vanmiddag ga ik met Floor voor het eerst een rondje trappen. Wat is er nou mooier dan met je dochter een toertje maken? Gisteren ook nog ruim zeventig kilometer met vriend Jan gefietst. Even op bezoek in Eindhoven voor de verjaardag van Pieter.

Als we het toch over fietsen hebben. Donderdagavond de eerste teambijeenkomst gehad met Team Lingewaard dat in 2016 de Alpe d’HuZes gaat fietsen. Wat een mooi gemêleerd gezelschap. De teamleden, partners en supporters vullen elkaar goed aan. Het bruist van de ideeën om actie te voeren. Kortom de energie spat er nu al vanaf en het is een gezellige groep. Heel gaaf dat dit groepje mensen het avontuur met me aan wil gaan om de berg te beklimmen. Dat zorgt wel voor wat emotie bij me. Nu al. Kan je nagaan wat het in de aanloop naar de tocht gaat geven.

Eén van de acties die we organiseren is een soort van mini-congres, of noem het TEDx talk, over de toekomst van de gezondheidszorg. Spreker is Lucien Engelen. Lucien is een autoriteit op dat vlak en ik ben heel blij dat hij dit voor me wil doen. Dat vindt plaats op donderdag 3  december. Behalve Lucien hebben we nog een aantal interessante sprekers, entertainment, goeie catering en een wijnproeverij. Het belooft een mooie avond te worden en zal hopelijk ook de nodige centjes opleveren voor het goede doel.

Nog een week en de Vierdaagse start hier ook weer. Op dinsdagochtend komt het hele circus bijna langs onze voordeur. Ik denk dat ik ’s avonds maar eens een kijkje in Nijmegen ga nemen. Er zal vast wel iets te doen zijn op het Valkhof of op de Kaai. Ik laat me graag (muzikaal) verrassen.

En voordat we in augustus op vakantie gaan moeten we nog wat voorbereiden voor ons zomerfeest. Dat zal wel loslopen. Ik heb er nu al zin in!

Share this post