Voor nu en straks...

NET-kanker? Ik had er nog nooit van gehoord. Deze vorm van kanker is niet alleen zeldzaam, maar laat zich ook lastig diagnosticeren. Ik weet dat ik NET-kanker heb sinds december 2014. Helaas is mijn vorm van NET-kanker niet te genezen. Mijn behandeling is palliatief en erop gericht om tijd te rekken en kwaliteit van leven te waarborgen.

Per jaar worden Neuro Endocriene Tumoren (NET-kanker) in Nederland slechts bij 700 patiënten ontdekt. Ook ik kreeg ermee te maken. Eind december 2014 werd bij mij in eerste instantie de diagnose alvleesklierkanker gesteld. Na een aantal bezoeken aan het Radboudumc in Nijmegen en de nodige onderzoeken blijkt er van NET-kanker sprake te zijn, met de primaire haard in de alvleesklier en uitzaaiingen in de lever en in de botten. Een diagnose die achteraf meeviel, vond ik zelf. De ziekte blijft ongeneeslijk maar, vergeleken met alvleesklierkanker, is de situatie minder acuut. Sinds februari 2015 ben ik bij een kenniscentrum voor NET-kanker onder behandeling. Het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis in Amsterdam.

Op deze website vindt je de blogartikelen geschreven vanaf het moment dat ik de diagnose kanker vernam tot en met nu. De blogs t/m dat moment zijn verschenen in boekvorm.        

Op deze website vertel ik niet alleen over mijn ziekte maar geef ik ook een inkijk in mijn privéleven. Met de blogartikelen en ervaringen hoop ik lotgenoten te kunnen helpen en de ziekte NET-kanker meer bekendheid te geven, zodat deze eerder gediagnostiseerd kan worden. 

Het schrijven van blogs lucht me op

Op deze site geef ik ook informatie over mogelijke behandelmethoden. Het opschrijven van mijn belevenissen lucht me bovendien op. Dat is een mooie bijkomstigheid. Wat me uiteraard heel goed doet zijn de lieve mensen om me heen om mij te steunen. Te beginnen bij mijn familie; Monique, Floor & Maartje. En niet te vergeten de ontelbare vrienden die voor ons klaar staan! 

Maak je verder niet te druk om mij. Het is niet allemaal kommer en kwel, ook niet op deze blog website. Ik heb veel om voor te vechten en er is veel te genieten. En dat doe ik zoveel mogelijk. Of zolang het budget het toelaat. Ik schrijf daarom ook over de leuke dingen van het leven. Af en toe met een vleugje ironie en een randje zwarte humor. 

Mocht je nou een vraag of opmerking hebben stuur dan gerust een bericht via de "contactpagina".

Alvast dank voor je bezoek en fijn dat je meeleest!

Léon Collaris