Blog

Vooruitkijken

Na mijn bezoek van vorige week aan het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis is er niet heel veel veranderd. Althans over de NET-kanker is niet heel veel te melden. Maar ik heb wel weer een hoop meegemaakt en heb het nodige geleerd.

Het was een week waarin ik redelijk veel gewerkt heb, veel afspraken had op zakelijk en privé vlak en weer veel gelezen heb over Neuro Endocrine Tumoren. Ik wordt steeds wijzer op dat vlak. Nog steeds overheerst het gevoel dat ik er goed aan gedaan heb om naar het AvL te verkassen voor een diagnose en straks de behandeling. Maar ook het gevoel dat er vreemde dingen in en met mijn lichaam gebeuren. 

Dat bleek vrijdagavond.  Ik ben wel even geschrokken. Veel pijn op de flanken (zeg maar onderaan de zijkanten van de ribben) en onder het middenrif. Verdomme, dat had ik nog niet eerder meegemaakt. Ik dacht eerst dat het lag aan de afhaalchinees. Te snel, te heet, te gulzig en te veel gegeten. Volgende dag minder last maar het was een lastige nacht. Van die zeurende pijn. Zaterdag ging het eigenlijk steeds beter. Veel leuke visite gehad. Onder andere twee oud-klasgenoten uit mijn HAVO tijd en een vriendin uit Rotjeknor. En allemaal namen ze wijn mee. Wat heb ik toch voor een reputatie? ’s Avonds met de hele familie (en aanhang) naar Jett Rebel geweest in de Heineken Music Hall. Wauw. Wat een energie spatte er van dat podium af. Het optreden duurde maar liefst drie uur. Kijk maar eens op Youtube voor een kort fragmentje.

Zondagavond speelde dat vervelende gevoel weer op. Deze keer geen chinees. Daar lag het dus niet aan. Je gaat wel twijfelen of de ziekte niet verergert. Tot nu toe viel het nog wel mee met de klachten. Toch dezelfde avond maar even een  e-mail naar het AvL gestuurd. Direct maandagochtend telefoon dat de notitie bij één van de artsen lag. Maar maandagochtend was het zo goed als over. Gelukkig! Maar het sterkte me in mijn gevoel dat ik op de juiste plaats zit in Amsterdam, juist vanwege deze alerte reactie.  Wel merk ik dat ik mijn energie goed moet verdelen over de dag en de week. Dat lukt steeds beter maar dat zit van nature niet helemaal in mijn systeem. Leermomentje voor me dus.

Tussentijds ook nog een klus aangenomen om de site www.waterurn.nl te optimaliseren voor zoekmachine Google. Het gaat om een urn waar je as in gaat na overlijden. Of ik dat geen vervelende materie vond was de vraag van deze klant? Nee Jos. Jij verdient toch ook aan de dood en ik op mijn beurt aan jou. Goed geregeld dus.

Ondertussen is het ook wel weer tijd om vooruit te kijken en te plannen. De zomervakantie en de vluchten zijn geboekt. Tien dagen Umbrië vlakbij Perugia en het Trasimeense meer. Heerlijk. Het geeft ook een goed gevoel om vooruit te kijken. En onze ‘summerparty’ is ook gepland. Genoeg om naar uit te kijken.

Maar eerst komend weekend naar Sheffield met een aantal vrienden. Dat zal zeker gezellig worden. Ik zal een wat rustiger programma volgen en wat bier aan mijn neus voorbij laat gaan. Maar ik ga er zeker van genieten.

Kortom; Na Engeland weer een nieuwe blog en avonturen. Hopelijk kan ik dan ook melden of er een datum is vastgesteld voor mijn Dotataat PET Scan. 

Excuus als ik mij in deze blog ongewild aan productplacement schuldig maak...

Share this post