Blog

Vertrouwen

Deze week het ik weer wat uren gewerkt. Ik ben onder andere bezig geweest met één van de activiteiten van ons bedrijf Cowpunks op het gebied van de medische- en health markt. Heel leuk om mee bezig te zijn. En ik ben al aardig ervaringsdeskundig aan het worden. We gaan onder andere een nieuwe naam bedenken voor al onze werkzaamheden die we voor bedrijven in de medische sector uitvoeren. Dat is inmiddels een groot deel van onze bedrijfsactiviteiten. Behalve dat het leuk en insprirerend is leidt het natuurlijk ook af van de beslommeringen rond het ziek zijn. Al voel ik het nog steeds niet zo. Behalve vermoeidheid en wat pijntjes gaat het nog steeds wel goed.

Maar het hoofd begint af en toe wel op te spelen. Het duurt inmiddels best wel een tijd dat ik in een onzekere fase verkeer. Hopelijk weet ik maandag na het gesprek met de oncoloog meer. Ik verwacht niet dat de precieze diagnose al gesteld wordt maar hopelijk weet ik dan of ik nog een punctie krijg. En de uitslag van de PET scan zal dan wel bekend zijn. Natuurlijk hoop ik ook te horen dat de signalen nog steeds wijzen op Neuro Endocrine Tumoren (NET) en niet op alvleesklierkanker. Dus best weer spannend dit weekend.

Naast afleiding in het werk deze week nog afleiding gehad in de vorm van een dinertje met onze vaste “Café Jos” ploeg. Het groepje dat tweemaandelijks een biertje gaat doen in dit vermaarde Nijmeegse biercafé. Normaal heb ik daar het hoogste en meestal ook laatste woord. Deze keer niet. De maatjes verrasten me met een arrangement bij de thermen in Busloo voor Monique en mij. Heel lief en ik kreeg toch een beetje natte ogen na de toespraak van Harmen. Bovendien zijn ze er in geslaagd om mijn mond te snoeren. Dat gebeurt me niet vaak. Regelmatig wordt er ook een mooie kaart bezorgd of een boeket bloemen. Dit is geen oproep om cadeaus te komen brengen hoor. Maar het is wel fijn dat ik zelf geen bloemen hoef te kopen. Doe ik anders ook niet hoor… Leuk ook dat er mensen even op de koffie komen. 

Wat me verder opviel deze week was de uitzending van De Wereld Draait Door op woensdag. Professor Hans Clevers vertelde daar over stamcel kweektechniek. Niet dat ik daar direct wat aan heb bij de behandeling van mijn ziekte maar het geeft wel aan dat de ontwikkelingen snel gaan. Dat sterkt me in mijn vertrouwen in de medische wetenschap. En dat geeft mij dan weer houvast. Mocht je de uitzending niet gezien hebben. Kijk dan vooral even terug via http://dewerelddraaitdoor.vara.nl/media/332678. Meer achtergrond via dit artikel van het UMC Utrecht

Enfin. Maandag weer een spannende dag maar nog geen definitief uitsluitsel verwacht ik. Ik hou jullie weer op de hoogte van mijn escapades en avonturen.

Voor nu… Bouw een sneeuwpop en geniet van het weekend!

Share this post