Blog

Therapie

Als ik het wel eens beluister dan is half Nederland in therapie. De redenen zijn legio en uiterst legitiem. Angst voor vliegen, angst voor muizen, pleinvrees, faalangst, achluofobie, hierofobie. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Men vraagt mij ook wel eens of ik therapie heb. Nee. Ik schrijf. Voorlopig helpt dat nog uitstekend.

Klinkt als een dooddoener, een ingetrapte deur. Ik neem zeker aan dat therapie nuttig is en misschien heb ik er op termijn wel behoefte aan. Maar nu nog niet. Of heb ik er simpelweg geen tijd voor? Ik weet het niet. Ik zit de meeste tijd nog goed in mijn vel ondanks de bizarre situatie waarin ik verkeer. Ik heb na het laatste bezoek aan het Antoni van Leeuwenhoek mezelf weer herpakt.

Natuurlijk heb ik ook mijn angsten en dat steek ik zeker niet onder stoelen of banken. Maar voorlopig kan ik er goed mee dealen. Angst is vaak gebaseerd op het onzekere, het niet weten wat er komt. Ik weet donders goed wat er komt. Alleen niet wanneer.
Voor één soort angst heb ik overigens wel ontzag. De angst om droog te komen staan. Mijn glas is bij voorkeur halfvol. Over halfvol gesproken. Gisteren (vrijdag) weer een uitstekende wijnproeverij bij Danny en Edwin van de Halve Morgen bijgewoond. Toch maar even wat moois besteld voor bij de asperges en ander lekkers dit voorjaar.

Maar wijn en eten zijn natuurlijk maar bijzaak. Je moet er samen met andere mensen van kunnen genieten. Daarom zijn mijn familie en vrienden me zeer lief. Een mannelijke hug van een vriend, een knuffel van Floor, kussen van Monique, een avondwandeling met Maartje. Het geluk zit in de kleine dingen. Maar ook in een mooi boek. Vandaag mezelf verwend met het “Vader & Dochter boek” van Hannah en Bert Wagendorp. Mooi boek. Om te lachen maar zeker ook om ontroerd door te raken. Zo ook het boek van wijlen Martin Bril “Vaders & Dochters”. Lezen. Ook een soort van therapie. In het boek van de Wagendorps kwam overigens nog een prachtige animatiefilm aan bod van Michael Dudok de Wit “Father and Daugther”. Een juweel.

Overigens bekende iemand mij na mijn vorige blog dat haar eerste elpee er eentje was van John Denver. Goh. Had best met haar te doen. Maar heb beloofd om het niet verder te vertellen en geen namen te noemen.

Ik heb nog een andere angst. Namelijk dat John Denver op de radio komt. Denverfobie. Als je zelf ook een fobie zoekt. Klik eens op onderstaande link. Er zit vast iets voor jou bij.

http://www.therapiehulp.nl/klacht/angst/fobie/fobie-lijst

Share this post