Blog

Strijd!

Afgelopen maandag was ik behoorlijk uit het veld geslagen zoals je wellicht gelezen hebt in mijn vorige blog. De onzekerheid en angst sloegen toe. En ook de woede. Nog geen uitsluitsel en dus ook geen behandelplan. Na een lamlendige dag zat ik ’s avonds het programma “Retourtje Hemel” op 2DOC te kijken. Dat had ik net even nodig.  Een indringende documentaire over de zoektocht van kankerpatiënt Mark Bos naar genezing. Dat zorgde voor inspiratie en hernieuwde energie. Vervolgens een stevige avondwandeling en het besluit om in de ochtend te kijken wat ik in de sportschool qua inspanning aankon. Ik moest er toch zijn voor een zakelijke afspraak.

Dat alles zorgde voor hernieuwde energie en strijdlust. Het sporten ging redelijk goed alhoewel mijn basisconditie is afgenomen doorstond ik het uurtje spinning goed. Eerst even pijnlijk op m’n flanken maar dat verdween naarmate het uur vestreek. Ik moet wel toegeven dat ik later op de dag, na wat uurtjes gewerkt te hebben, lichamelijk redelijk in begon te storten maar het was een goeie vermoeidheid. Dat sporten ga ik zo lang mogelijk volhouden om in zo goed mogelijke conditie te zijn als ik een behandelplan voorgeschoteld krijg. Ik laat me verdomme niet zomaar kisten. Rare uitdrukking eigenlijk “kisten”…

Al met al ben ik strijdbaar en ik ga die kutziekte gewoon overwinnen.
Punt uit !!

Maar er moet nog wel een heldere diagnose gesteld worden. Daarvoor heb ik maandag 2 februari nog een keer een leverpunctie om te kunnen bepalen of ik niet nog een andere vorm van kanker heb naast het vastgestelde NET-kanker. Een dubbele diagnose. Tegen die punctie zie ik wel op. Vorige keer was het niet echt prettig. De hand van de verpleegkundige die ik fijngeknepen heb zit nog in het verband denk ik. Toch maar vragen of ze niet een licht roesje kunnen geven. Het idee dat ze met een naald in m’n donder gaan prikken staat me niet aan.

Dan volgt er ook nog een beenmergpunctie. Daar heb ik nog geen datum voor maar neem aan dat deze ingreep ook volgende week is. Ook dat is niet prettig en ik hoop dat ik daar ook weer een roesje mag. Ik moet natuurlijk op gaan passen dat ik geen drugsverslaafde wordt.

Vrijdagochtend gewoon weer op de spinningbike in de Schaapskooi in Bemmel en iedere avond een stevige wandeling. Goed voor lichaam en geest.
Ik neem niet aan dat de uitslagen tegen gaan vallen de komende tijd want dat kan gewoon niet. Maar om af te reageren komt er wel een boksbal te hangen in huis. Bedankt voor de tip Ton Bavinck. Dat scheelt in ieder geval huisraad!

Zo. Nu weer aan het werk. Tot een volgend bericht… 

Naschrift 17:23 uur 28 jan.: Als mijn kanker NET-kanker blijkt te zijn is het ongeneeslijk maar de vooruitzichten kunnen gunstig zijn door middel van de juiste behandeling.

Share this post