Blog

Scannen

Ik zie een parallel. Drie weken geleden ging ik door de scan op Eindhoven Airport en vervolgens weer op Manchester Airport. Zo stelden ze vast of ik geen gevaarlijke spullen bij me droeg waarmee ik mogelijk een toestel van Ryanair zou kunnen kapen. Maar wie wil in jezusnaam nou een toestel van Ryanair kapen? Zo'n zeepkist met vleugels is het opblazen niet eens waard. En dan moet je natuurlijk weer bijbetalen voor een goeie explosie.
Vandaag ging ik ook door de scan. In het Antoni van Leeuwenhoek deze keer om vast te stellen welke gevaarlijke tumoren ik in mij draag. Ook een scan. Maar toch anders.

Dan liever Ryanair. Deze zomer gaan we weer met de vliegende bus naar Italië.
De scan in het Antoni van Leeuwenhoek vandaag was noodzakelijk om vast te stellen in hoeverre de tumoren in mijn lijf gegroeid zijn. Of niet natuurlijk. Liever dat laatste want dan wil dat zeggen dat ik tijd heb. En tijd is belangrijk voor me want ik wil zo lang mogelijk ronddartelen op deze aardkloot. De uitslag van deze scan krijg ik op dinsdag 31 maart om 11 uur van dr. Margot Tesselaar. Direct daarna mag ik weer door de scan en dat is een 68Gallium Dotataat scan. Met behulp van deze scan en uitslag gaan ze hopelijk de primaire tumor vaststellen zodat er een palliatief behandelplan gestart kan worden. Waarschijnlijk is de primaire tumor te vinden in de alvleesklier. Maar ze willen absolute zekerheid. Vandaar deze scan.

De scan die ze vandaag uitgevoerd hebben is al eerder uitgevoerd in het Radboudumc. Ze spuiten dan contrastvloeistof in je arm. Destijds kon ik deze vloeistof goed verdragen. Als de verpleegkundige het injecteert krijg je het heel erg warm. Een soort van opvlieger in het kwadraat. Een hele bizarre ervaring kan ik je vertellen. Vandaag verdroeg ik de injectie minder goed. Ik werd misselijk in de scanner en moest, gelukkig toen de scan al klaar was, overgeven. Het ging net goed, anders had ik die hele dure apparatuur ondergespuugd. De misselijkheid was gelukkig binnen tien minuten verdwenen. Na een bekertje water de auto in en met vriend Gérard en tevens dagbegeleider naar het centrum. Een wandeling door Amsterdam en vervolgens even op het terras. Koffie, broodje en een sapje. Wat wil je nog meer. Een mooi namiddag zonnetje als bonus.

De laatste weken heb ik minder nagedacht over het ziek zijn. Ik had ook veel afleiding. Maar zo’n dag als vandaag drukt je dan weer met de neus op de feiten en je realiseert je weer dat je iets onder de leden hebt. Tijdens mijn avondwandelingen denk ik ook veel na over het ziek zijn en wat me verder te wachten staat. Die duidelijkheid komt steeds dichterbij. Aan de ene kant kijk ik daar naar uit maar anderzijds wil je de gedachten en de uitslag ook wel wegstoppen. Zeker als het lichamelijk goed gaat zoals de laatste weken. Enfin; We wachten het nog even af.

In de tussentijd is onze nieuwe bedrijfstak Eppix healhty online solutions opgericht. Een nieuwe handelsnaam van ons bedrijf. We richten ons hiermee op de health-, life-sciences en medische markt. Weer een beetje pionieren dus. En dat is echt iets voor mij. Naast het pionieren ben ik ben ondertussen ook behoorlijk ervaringsdeskundig in de medische wereld. Is die kanker toch ergens goed voor. Dat pionieren is ontzettend leuk, geeft energie en het is toekomstgericht.
Buiten het werk om doen we ook leuke dingen. Genieten daar waar het kan. Alleen of samen. Zo kan ik bijzonder genieten van de wekelijkse kaartjes die Theo en Ineke trouw aan me sturen. Dat is niet alleen een heel mooi kunstzinnig kaartje maar ook een opbeurende tekst. Dank daarvoor. En dank voor de muzikale tips die ik van Geert, Frans, José en Bart ontvangen heb naar aanleiding van mijn laatste blog.

Zoals deze Funny Valentine van Herman Brood. En dan wil ik je deze ook niet onthouden van John Power getiteld When did it start. Bovendien mocht ik een heel bijzonder nummer ontvangen van Bart welke hij zelf ingespeeld heeft op gitaar. Blijf dus gerust muziek suggesties sturen!
For that matter. We hebben waarschijnlijk ook een gave band voor ons zomerfeest geboekt. Want er moet tenslotte veel en goed gefeest worden met mooi voedsel en prachtige wijn...

P.S. Even heel iets anders... Een oude schoolvriend van me is op Vanuatu getroffen door orkaan Pam. Hij kan hulp gebruiken en Patrick Post en ik zijn een fundraiser gestart. Jij kunt ook helpen via http://www.gofundme.com/p12i04. Alvast dank...

Share this post