Blog

Reünie

Waaraan merk je dat je ouder wordt? Juist. Het grote aantal reünies dat je voorbij ziet komen. Gisteren van mijn HAVO 1 & 2 klas van de Notre Dame des Anges te Ubbergen. Vandaag van mijn basisschool de PiusX in Bemmel en het schijnt dat er binnenkort eentje is van PTT/KPN waar ik een jaartje of tien gewerkt heb.

Die reünie van de HAVO was beslist leuk en eindigde diep in de nacht met teveel bier. Ongeveer hetzelfde gezelschap als altijd bleef over en moest zo nodig nog even aftanken in een andere uitspanning. Niet veel veranderd dus. In ieder geval niet in drinkgedrag en geouwehoer. Of ik die reünie van de lagere school nog bezoek? Denk het niet. Is wel heel lang geleden. En teveel ouwe koppen in één weekend trek ik niet.

Je beseft op dat soort momenten wel hoe snel het leven aan je voorbij trekt. Als je twaalf bent en naar de middelbare school gaat wil je zo snel mogelijk zestien zijn (toen mocht je nog drinken op die leeftijd). Eenmaal zestien wil je zo snel mogelijk achttien zijn. Nu, met de vijftig in het vizier, kan het leven niet langzaam genoeg gaan. Ik wil in ieder geval zoveel mogelijk meemaken.  En probeer dat allemaal in korte tijd te doen en zover het budget het toelaat. Dat komt later wel is voor mij niet zo van toepassing.  Vorige week zaterdag nog las ik de laatste column van journalist Albert de Lange van het Parool. Zijn column heette “Deadline”. Hoe toepasselijk. Hij wist natuurlijk niet hoe lang zijn columns meegingen toen hij er aan begon. Zelf schreef hij:  'Maar als mijn column nog jaren mee kan denk ik dat de lezers ook wel een keer zoiets hebben van; 'is die vent nou nog niet dood?''

Gelukkig werd er tijdens de reünie nauwelijks gevraagd naar m’n ziekte. Dat zijn niet de momenten om daarbij stil te staan. Ik sta er al genoeg bij stil. Ongewild. Je denkt eraan op de meest vreemde momenten van de dag. En er is weinig aanleiding voor nodig. Maar gelukkig overheersen positieve gedachten mijn leven.

Met werken gaat het behoorlijk goed. Het is lekker druk en we lanceren binnenkort officieel ons nieuwe bedrijf EPPIX – solutions for lifesciences & healthcare. Dat is in een branche waar ik steeds meer ervaringsdeskundig ben. Mooi meegenomen. Dat soort nieuwe initiatieven geeft veel energie en het is erg leuk om mee bezig te zijn. Per 1 mei start er een nieuwe accountmanager bij Cowpunks die wat taken over gaat nemen van me. Het lijkt wel een echt bedrijf. Als we ook de vacature van PHP Programmeur ingevuld hebben zijn we met z’n tienen. Dus weet je nog iemand? Een paar mooie flessen wijn als bonus...
Ik werk de laatste tijd wat vaker thuis. Ik probeer zo wat balans in mijn leven te brengen. Ben nog steeds eerder vermoeid en dat zal niet verdwijnen met de tijd. Maar mijn energie verdelen lukt wel steeds beter.

En waar geniet ik van? Deze week heb ik geweldig genoten van een ritje op de wielrenfiets. Daar had ik al een tijd niet meer opgezeten. Het weer was fantastisch dinsdag en ik heb een mooi avondritje gemaakt naar Slijk Ewijk en via de Beuningse uiterwaarden terug. Een kleine veertig kilometer. Niet heel hard getrapt maar wel genieten. Goed om te merken dat het fietsen me goed gaat. Ik ben dus vaker op de fiets te vinden.

Ik laat de schrijverij voor wat het is voor het moment. Laptop dicht. De zon schijnt. Tijd om naar buiten te gaan!

HIeronder een kort interview met Albert de Lange

Share this post