Blog

Muziek

Sinds de dag dat ik hoorde dat ik kanker onder de leden had (22 december 2014) is er veel gebeurd. Van het schrikbeeld van alvleesklierkanker tot de diagnose NET-kanker. Een iets beter scenario maar evenzogoed niet te genezen. Wel heb ik veel meer tijd. Ik ben nu bijna drie maanden verder en het blijft een bizarre gedachte om kanker te hebben. Voor de buitenwereld zal dat zeker gelden omdat ik er niet ziek uitzie.

De laatste twee weken, sinds het weekend in Engeland, voel ik me lichamelijk best goed. De klachten zijn niet toegenomen en ik heb weinig pijnklachten. Sommigen zeggen dat het aan de John Smith Extra Smooth ligt waarvan er e.e.a. genuttigd is. Dat kan ik mij moeilijk voorstellen. Ik denk eerder dat ik iets beter de balans heb gevonden en mijn energie beter verdeel. Het scheelt enorm dat we leuke dingen ondernemen. Vaak samen en af en toe met vrienden. Zo hebben Monique en ik afgelopen weekend bijzonder genoten van twee dagen in thermen Busloo. Heerlijk in de sauna, stoombaden en bubbelbaden. Bovendien heerlijk en gezond eten met een goed glas wijn erbij. Als herboren zeg maar.

Wel blijft het een hele vreemde gedachte dat je niet weet waar het schip strand. Dat besefte ik me toen ik naar De Wereld Draait Door keek en Herman Finkers tegen Herman van Veen hoorde zeggen; Ik ben er weer als je tachtig wordt. De eindigheid van het leven is geen gedachte die ieder moment van de dag opborrelt maar ik denk er beslist meer aan dan vroeger. Wat ga ik allemaal meemaken? Zoveel mogelijk als het aan mij ligt. Maar ik kan ook simpelweg morgen onder een vrachtauto komen. Genieten van kleine dingen zoals lekker lang tafelen met het gezin of met vrienden, wandelen, fietsen, bioscoop, golf. Maar ook een weekend klussen met de mannen aan ons huis in Tsjechië. Wat overigens te koop staat. Ik grijp de gelegenheid maar even aan om het te promoten. Dus heb je interesse…

Ik kan ontzettend genieten van muziek. Muziek was altijd al belangrijk voor me en nu misschien nog wel meer dan ooit. Daar haal ik zowel energie als troost uit. En dan bedoel ik het luisteren naar muziek maar ook het zelf spelen. We zijn langzaamaan weer aan het denken aan nieuwe nummers met onze eigen band Gadget. Het lijkt me leuk om daar weer mee aan de slag te gaan. Ik wilde in ieder geval een nummer van Joe Jackson voorstellen voor op onze nieuwe setlist. Everything gives you cancer van zijn onvolprezen album Night & Day. Als je ons bandje wilt 'liken' op Facebook, ga gerust je gang. Dat vinden wij leuk...

De komende dagen heb ik diverse activiteiten op het programma. Een bijeenkomst van Ondernemers Contact Overbetuwe, voetbalwedstrijd Vitesse – AZ in goed gezelschap en de verjaardag van Derry komende zondag. Het werken bij Cowpunks gaat goed. Mooie en spannende projecten en veel leuke klanten. En laat ik mijn collega’s niet vergeten. Ik begin redelijk uit te vinden hoe ik een balans tussen rust en inspanning moet vinden. Alhoewel ik er af en toe aan herinnert moet worden dat ik het niet te bont maak.

Volgende week donderdag wederom naar het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis. Dan gaan ze me weer doorlichten in de PET-scan. Ben benieuwd of de tumoren gegroeid zijn. Kan het me niet voorstellen gezien de laatste weken. Ik voel me tenslotte best goed!

Tot slot. Goeie muzieksuggesties zijn altijd welkom. Je vindt me onder andere op Spotify. 

Share this post