Blog

Geef ik nu zelf licht?

Vandaag, woensdag 14 januari heb ik een nucleaire scan ondergaan. Dit in tegenstelling tot eerdere berichten. De bedoeling van een dergelijke scan is om zichtbaar te maken welke gebieden er actief zijn. Gisteren kreeg ik daarvoor een speciale injectie met een nucleaire stof en een suikeroplossing. Dit zet zich vast aan de tumoren en die vinden dat stofje weer lekker. Die activiteit kan je dan zien op een een scan. Dat duurde maar liefst 100 minuten alles bij elkaar. Best lang. Ben er stiekem bij in slaap gevallen. Ik heb gisterenavond nog getest of ik licht begon te geven maar dat was niet het geval. Anders had ik mijn naam direct veranderd in Neon Collaris. Als je meer wilt weten over deze nucleaire scan kijk dan even op deze natuurkunde website.

De uitslag van deze scan krijg ik samen met de uitslag van het Endo-echografisch onderzoek op maandag 26 januari. Hele spannende tijden dus. Het Endo-echografisch onderzoek, waarbij ze een stukje uit mijn alvleesklier halen (biopt) vindt plaats op dinsdag 20 januari in het Radboudumc.

Ik voel me tot op de dag van vandaag nog steeds goed alhoewel ik wat vermoeidheidsverschijnselen heb. Gelukkig slaap ik inmiddels wat beter. Ik ben ook weer een aantal uren per week aan het werk. Dat geeft mooi wat afleiding.

.
   Dat is dus mijn bovenlichaam

   En zo ziet zo'n apparaat eruit

 

Share this post