Blog

Licht aan de horizon

Vanmorgen (6 januari) ben ik bij de oncoloog op bezoek geweest om te horen wat mijn vooruitzicht is. Gelukkig is het (vooralsnog) het beste nieuws dat we konden krijgen. De punctie die ze uitgevoerd hebben en de diverse scans, echo’s en bloedonderzoeken duiden op Neuro Endocriene Tumoren (NET). Je begrijpt dat dit bericht een hele opluchting was. Wel moet ik een slag om de arm houden. Dinsdag 13 januari moet ik nog een keer terug voor een onderzoek waarbij ze een stukje uit de alvleesklier nemen. Ook een soort van punctie. Ze zijn namelijk niet helemaal zeker omdat er wat meer tumoren te zien zijn dan te doen gebruikelijk bij deze vorm van kanker. Maar… Als dat ook duidt op NET dan ziet het leven er ineens beter uit.

Ze kunnen dan een behandeling starten. Dat betekent niet dat ik verlost raak van kanker maar dat ze de groei van de tumoren tracten te stoppen en controleren. Dat doen ze met ofwel pillen ofwel injecties zover ik nu weet. De kanker blijft dus maar het vooruitzicht is dan tien jaar of misschien nog meer. En ondertussen schrijdt de wetenschap voort… Dat is in ieder geval beter dan een half jaar als het alvleesklierkanker zou zijn.

De uitslag van de volgende punctie krijg ik op maandag 26 januari. Dat lijkt vrij lang te duren maar de biopt moet namelijk vrij lang op kweek. Er gloort dus licht aan de horizon en het glas is meer dan halfvol wat ons betreft!

Voor nu willen we iedereen heel erg bedanken voor de warme en lieve woorden die persoonlijk, via mail, facebook, whatsapp, post of welk medium dan ook bij ons binnen zijn gekomen. Dat doet ontzettend veel goed. Dank, dank, dank dus!

We gaan nog even wat spannende weken tegemoet maar als dit al gelukt is dan lukt er meer. :-)

Share this post