Blog

Doelen

De komende week is de week van Alpe d’HuZes. Aanstaande donderdag zullen weer enkele duizenden mensen de berg beklimmen om de meest uiteenlopende redenen. In 2012 mocht ik dat ook doen met een geweldig team en voor een meer dan goede reden!

Vandaag heb ik me een doel gesteld. In 2016 wil ik weer meedoen. Dochterlief Maartje en compagnon Sjoerd zullen in ieder geval deel uitmaken van het team. Dat is alvast een start. Wie er verder aansluiten wordt de komende weken wel duidelijk. Eén team moet minimaal haalbaar zijn. Destijds, in 2012 fietste ik voor Friso Melchels de zoon van goede kennissen die door leukemie getroffen werd. Met Friso gaat het gelukkig goed en hij heeft de strijd gewonnen. Op de dag dat ik dat jaar voor de tweede keer bovenkwam op de Alpe werd mijn neef en vriend Frank Derksen gecremeerd. Vandaag is de dag dat hij overleed. Ik vind het een mooi moment om mijn besluit over de deelname juist vandaag te nemen. Als een soort eerbetoon en monument voor Frank.

Ik weet niet of het te zijner tijd medisch verantwoord is om de beklimming te doen maar soms moet je daar ook maling aan hebben. Eén keer naar boven is ook genoeg nietwaar? En het is natuurlijk heel bijzonder om, met in ieder geval één dochter dit avontuur te ondernemen. De tweede dochter twijfelt nog, het is ook geen verplichting. Ik heb aan 2012 heel goede herinneringen en het evenement heeft bijzonder veel indruk op me gemaakt. Om meerdere redenen zoals je leest. Het was een bijzonder emotionele week met een lach en zeker ook een traan.

Met het doel voor 2016 in gedachten is er ook geen plaats voor verdere tumorgroei. Want daar heb ik voorlopig geen tijd voor. Aanstaande woensdag zullen ze dat weer gaan bekijken in het ziekenhuis. Maandag 8 juni komt daar dan weer de uitslag van. Los daarvan. De komende tijd zal er best wel weer getraind moeten worden. Laat ik dat maar eens gaan oppakken de komende maanden. Dan is er alvast een start. En natuurlijk moet er wat geld bij elkaar gebracht worden. Over dat geld maak ik me eigenlijk nog het minst zorgen. Over geld gesproken. In september kom ik misschien aan je voordeur. Ik heb me aangemeld als collectant voor het KWF. Ik hoop dat ik de bus niet meer kan tillen. Van het gewicht dan…

Deze week zijn een aantal dorpsgenoten naar de Alpe om daar te fietsen. Don Derksen en mijn oud-klasgenootje Marlouis Hermans. Beiden fietsen voor hun overleden vaders. Donderdag zal ik zeker het nieuws dat van de Alp komt volgen. Volgend jaar ben ik ook van de partij!

Spandoek van Bart & Paola Hartjes dat langs de kant stond in 2012

Foto boven aan de pagina: Team Lingewaard 2012

Share this post